Pe scurt, cum funcționează:

Magazinul este alcătuit din 3 părți:

 • Coșul de cumpărături și produse (acestea sunt secțiunile cu care vor interacționa clienții dvs)
 • Paginile pentru finalizarea comenzii
 • Setările magazinului

Totul este cât se poate de simplu — pe website-ul dvs. se va regăsi opțiunea pentru comerț online doar atunci când veți adăuga cel puțin un produs (prin intermediul widget-ului Produs). Imediat ce widget-ul va fi adăugat pe pagină, va apărea și Coșul de cumpărături în colțul din dreapta sus iar paginile de sistem și setările se vor activa. În cadrul panoului din stânga veți vedea un buton de acces rapid către setările Magazinului.

Coș și produse

Un produs este elementul de bază al magazinului. Acesta poate fi personalizat în ceea ce privește design-ul, descrierea, imaginea și prețul. Actualmente, toate produsele pe care le adăugați sunt independente dar, la următoarea actualizare, acestea vor fi interconectate, astfel încât să prezentăm un catalog de produse global.


Notă: Produs și Card sunt widget-uri diferite chiar dacă pot fi configurate să arate identic. Coșul de cumpărături se activează doar pentru widget-ul Produs.


Există două posibilități pentru butonul Cumpără: atunci când se dă click pe el produsul este adăugat în coș iar clientul își continuă cumpărăturile sau, poate fi configurat astfel încât, atunci când se dă click pe el, clientul să fie transferat imediat la pagina pentru finalizarea comenzii. Cea de-a doua variantă este o soluție potrivită pentru magazinele care comercializează un singur produs.
Nu vă faceți griji în ceea ce privește partea de amplasare a coșului - în viitorul apropiat vom prezenta și design-uri noi în care acesta va fi integrat în antet.

Setări magazin

Sunt mai multe variante pentru a le accesa:

 • prin intermediul pictogramei de acces rapid din panoul din partea stângă
 • din meniul Coș de cumpărături
 • din meniul magazinului.


Aici veți găsi 4 secțiuni standard pentru magazinele online:

  Setări
  Setările generale ale magazinului, precum moneda și modul de acționare al coșului de cumpărături.
  Formular de comandă
  Aici realizați formularul pe care clienții vor trebui să-l completeze la plasarea comenzii - nu uitați, solicitați doar informațiile esențiale. Cu cât formularul este mai lung, cu atât șansele de a pierde clientul sunt mai mari.
  Tot aici veți putea specifica adresele de e-mail pe care vor fi transmise notificările cu privire la magazin, dar și mesajul care va fi transmis cumpărătorului.
  Livrarea
  În această secțiune se stabilesc toate metodele de livrare pe care doriți să le oferiți clienților. În mod standard sunt prezente opțiunile de livrare prin curier și ridicare personală. Metodele pe care nu le doriți pot fi șterse, iar la cele pe care doriți să le păstrați trebuie să le atribuiți costul care va fi luat în considerare la calcularea totalului comenzii.
  Plăți
  Puteți specifica opțiunile de plată pe care le veți oferi în magazin. Actualmente nu sunt integrate opțiuni de procesare a plăților precum plata prin card bancar direct pe site. Însă, în lunile următoare, vom adăuga plata prin PayPal și Walletone. Pentru moment soluțiile care pot fi implementate, cu succes, ca și metode de plată sunt: numerar la livrare, transfer bancar sau prin intermediul link-urilor de plată prin PayPal emise manual.

Comenzi

Imediat ce comanda este plasată. atât proprietarul website-ului cât și clientul vor primit un e-mail cu toate detaliile. Sistemul de colectare a comezilor pentru Panoul Administrativ nu este încă pus la punct, dar este deja în plan pentru actualizările viitoare

Cât costă?

Actualmente, magazinul se află în varianta beta, ceea ce înseamnă că toată lumea se poate bucura de funcțiile acestuia. Însă, în momentul în care vom lansa varianta finală a magazinului online, accesul la acesta va fi inclus atât în cadrul abonamentului PRO, cât și într-un nou tip de abonament, realizat special pentru magazin.
Vă spunem și un secret: noul abonament, pe lângă acces la magazinul online, va oferi și un calculator de costuri avansat, design-uri premium, precum și obiective în Google Analytics.

Planurile noastre pentru viitor

După cum spuneam și mai devreme, aceasta este prima versiune a magazinului online uKit. Însă, chiar dacă este în varianta beta, opțiunile din cadrul acestuia sunt complet funcționale și încă de pe acum vă puteți crea un magazin cu ajutorul acestora.
Noi am tot testat și re-testat toate opțiunile, însă considerăm ca este momentul să aflăm și parerea voastră. Din acest motiv aceasta este disponibilă tuturor utilizatorilor și vă invităm să ne oferiți părerile dvs. Nu uitați, feedback-ul dvs. este cel care decide cursul pe care-l vor lua viitoarele actualizări.

Vă rugăm să ne specificați ce funcții ați dori să adăugăm — vom face tot posibilul ca acestea să se regăsească pe lista priorităților. Ținând cont că este versiunea beta, comentariile voastre cu privire la utilizarea sa, logica interfeței și opțiunile actuale sunt mai mult decât binevenite!

Așteptăm cu nerăbdare părerile dvs. după ce veți testa această nouă funcție. Și, nu uitați, urmăriți-ne în continuare - în curând vom reveni cu noi actualizări!


Comentariul dvs
avatar