SSL pentru website-urile uKitOperarea website-ului prin protocolul HTTPS este esențială pentru asigurarea unui transfer de date securizat, oferă o poziționare mai bună pe Google și este o condiție necesară pentru website-urile care acceptă plăți online.


Google a fost cel care a jucat un rol important în adoptarea treptată a HTTPS de către toate website-urile prin anunțarea, înainte de Anul Nou, că vor adăuga eticheta de “nesigur” la toate website-urile care transmit datele personale ale utilizatorilor fără un protocol de securitate.

Ce înseamnă un certificat SSL și am nevoie de unul?

În acest moment, este prea devreme să susținem că toate website-urile, fără excepție, ar trebui să aibă atașat un certificat SSL. În primul rând, această actualizare se referă la cei care comercializează produse și servicii prin intermediul site-ului.

Pe lângă avantajele în ceea ce privește o mai bună poziționare în motoarele de căutare, veți prezenta mai multă încredere în fața clienții, atunci când aceștia vor vedea că website-ul este securizat prin HTTPS, ceea ce elimină posibilitatea ca datele de plată să fie interceptate de părți terțe.

Cum pot atașa un certificat SSL?

Autentificați-vă în contul uKit, iar în Panoul Administrativ, sub Widget-uri site veți găsi o nouă opțiune – Certificate SSL:

Rețineți că pentru a activa HTTPS trebuie să aveți un domeniu propriu conectat la website. În mod implicit, la înregistrarea în cadrul uKit, primiți un subdomeniu precum siteulmeu.ukit.me pentru care un certificat SSL nu poate fi activat.

Puteți conecta un domeniu deja înregistrat sau puteți achiziționa unul direct prin intermediul Panoului Administrativ uKit (aflați cum puteți achiziționa un domeniu în cadrul secțiunii Întrebări frecvente).

După ce domeniul este conectat la site, accesați secțiunea Domenii -> Certificate SSL și dați click pe Activare HTTPS:

Întregul proces de creare a unui certificatt și de activare a HTTPS poate dura până la 60 de minute.

După activarea certificatului, veți vedea mesajul următor:

Cât costă?

Conectarea unui certificat SSL la website-ul uKit este gratuită. Singura cerință este ca website-ul să aibă un domeniu personalizat conectat - pentru acesta se va activa protocolul HTTPS.

Dacă aveți întrebări, nu ezitați să lăsați un comentariu la acest articol sau contactați echipa de asistență tehnică prin intermediul formularului de contact, sau chiar direct pe pagina noastră de Facebook. Și stați pe aproape - în curând vom veni cu noi actualizări!


Comentarii: 2
avatar
0
1 Mag-Total • 9:51 AM, 2017-06-01
Se poate obtine in uKit un certificat SSl pentru un site ce are ca domeniu .ro? 
Intreb deoarece un certificat SSL in ucoz nu este posibil inca pentru un domeniu .ro si nu cred ca va fi posibil vreodata.
Multumesc.
avatar
0
2 Felicia • 10:39 AM, 2017-06-01
Bună. Da, se poate. Și în uCoz este posibil pentru domenii .ro - nu este posibil pentru subdomeniile .ucoz.ro, dar la domeniile personalizate nu este vreo restricție.
Comentariul dvs
avatar