Ce s-a schimbat

Google și-a actualizat Termenii de Utilizare a serviciului Maps. Acum, pentru a adăuga o hartă pe website, trebuie să obțineți cheia API și să o adăugați în setările widget-ului Hartă.

Nu vă speriați - v-am pregătit deja un manual simplu și ușor de parcurs pe acest subiect :)

Cum obțin cheia API?

Servicii Google cu plată pentru utilizarea Maps API

În timp ce obțineți cheia API veți fi redirecționat către profilul Google Cloud pentru a crea un cont de facturare personal. Această informație este necesare pentru ca Google să se asigure că nu sunteți un robot.

Pentru verificarea cardului, Google va retrage $1 din contul dvs. și-l vor returna în maxim o oră.

După crearea contului de facturare pe Google Cloud, veți primi un credit de $300, care poate fi utilizat pe o perioadă de 12 luni. Asta înseamnă că dacă cheltuielilor cu utilizarea Maps API nu depășesc $300 de-a lungul unui an, nu veți plăti nimic. La un an după înregistrare (sau la cheltuirea creditului de $300), tranziția la serviciile plătite nu se va realiza fără acordul dvs.

Dacă nu depășiți limita de 100,000 vizualizări a hărții per lună (când cineva accesează o pagină cu harta, este echivalentul unei vizualizări), costul pentru 1,000 vizualizări hartă va fi de $7. Așadar, dacă monitorizați statisticile de vizualizare a site-ului, este posibil să estimați utilizarea Google Maps și costul acestuia.

Pentru a evita depășirea bugetului de $300, widget-ul ar trebui vizualizat nu mai mult de ~ 3,500 ori pe lună. Dacă widget-ul Hartă este utilizat, de exemplu, în parte inferioară a website-ului, fiind astfel disponibil pe toate paginile, puteți încerca o minimalizare a numărului de vizualizări. Acest lucru poate fi realizat, de exemplu, prin amplasarea widget-ului Hartă doar pe pagina Contactați-ne.

Aflați cum să activați statisticile Google pe website, din pagina noastră cu Întrebări frecvente:


Comentariul dvs
avatar