Pentru a achiziționa un domeniu principal direct din cadrul uKit, trebuie doar să urmați instrucțiunile de mai jos:

  • 1. Autentificați-vă în contul uKit, selectați Domenii -> Domeniile mele -> Cumpără un domeniu.
  • 2. Introduceți denumirea dorită în cadrul câmpului de căutare și dați click pe butonul "Caută".
  • 3. Alegeți o extensie pentru domeniu și dați click pe butonul "Achiziționează".
  • 4. Selectați perioada de înregistrare și metoda de plată preferată și dați click pe “Achită”.
  • 5. Introduceți informațiile de contact și dați click pe butonul "Următorul".
  • 6. Dacă aveți mai multe website-uri uKit, veți avea posibilitatea să alegeți unul dintre acestea pentru a vă conecta noul domeniu.

 
 
 

Nu vă puteți decide asupra domeniului? Iată câteva sfaturi despre cum să alegeți domeniul potrivit pentru website-ul afacerii pe care o administrați:

1) Alegeți un domeniu relevant pentru afacere. Utilizați cuvinte care să o descrie sau care conțin denumirea brandului propriu. De exemplu, dacă aveți un salon de tatuaje atunci este o idee bună să includeți cuvântul “tatuaj”. Un domeniu bazat pe cuvinte cheie vă oferă doar avantaje din punct de vedere al Promovării SEO.

2) Creați o denumire ușor de reținut: astfel, vă veți diferenția de concurență iar clienții vă vor putea recomanda cunoștințelor mult mai ușor.

3) Mențineți denumirea cât mai scurtă și ușor de memorat. Astfel, șansele de a pierde trafic din cauza unui domeniu greu de scris vor fi minime.

4) Selectați extensia potrivită pentru domeniu (de exemplu .com, .net, .org etc). De exemplu, extensia .com este cea mai des întâlnită la nivel internațional. Dacă vă gândiți să vă extindeți afacerea și în afara țării atunci ar fi o idee bună să vă conectați mai multe domenii la website, de exemplu .com dar și extensia țării (.ro).

5) Asigurați-vă că domeniul nu încalcă drepturi de autor și nu reprezintă o marcă înregistrată. În România verificarea poate fi realizată direct pe website-ul OSIM: http://www.osim.ro/ . De asemenea, în momentul în care vă gândiți la o anumită denumire, este o idee bună să dați o căutare pe Google după aceasta, pentru a vedea dacă există asocieri mai ciudate sau nedorite.

Vă întrebați cât poate costa un domeniu ? Tarifele variază între 10 și 25 $ (aprox 40-100 RON), în funcție de extensia pe care o preferați.

Actualmente nu punem la dispoziție domenii de tip site.ro - acest tip de domeniu poate fi achiziționat direct de pe site-ul furnizorului național de domenii Rotld și conectat ulterior cu ușurință la website. Un domeniu achiziționat costă aproximativ 51$ + TVA (Aprox 250 RON) și, spre deosebire de cele .com, .net sau .org, este valabil pe viață. Dacă aveți întrebări cu privire la domenii și nu numai, vă rugăm să ni le adresați într-un comentariu, mai jos!



Comentariul dvs
avatar